Ajanhallinta ja itsensä johtaminen

Ajanhallinnalla työhyvinvointia

Valmennuksen tyyppi

Livevalmennus tai Livewebinaari tai yksilövalmennus

Ajanhallinta kuuluu olennaisesti itsensä johtamisen taitoihin ja sitä tarvitaan työn itseohjautuvuuden lisääntyessä. Jokaisella on 24 tuntia vuorokaudessa käytettävissään, joten ärsyketulva on opittava tunnistamaan ja sen keskelle on raivattava rauhallisia tiloja. Vastuu ajanhallinnasta on sekä yksilöllä että yhteisöllä.

Valmennuksen kuvaus

V.A.Koskenniemi on sanonut: ”On monella suru suuri siitä, kun ei touhulta työhön aikaa riitä.” Henkilökohtaiset ajanhallinnan taidot eivät ole mikään uusi asia. Tänä päivänä kuitenkin ajanhallinta kuuluu olennaisesti itsensä johtamisen taitoihin ja sitä tarvitaan työn itseohjautuvuuden lisääntyessä. Jokainen meistä tunnistaa, kuinka helppoa on hairahtua tekemään vähemmän tärkeitä töitä, kuinka houkuttelevaa on innostua uusista asioista, kuinka hankalaa onkaan välillä sanoa ei ja arvioida realistisesti työhön kuluvaa aikaa. Toisen heikkoutena on vimmainen multitaskaus, toisen taas neuroottinen pilkun viilaus, täydellisyyden tavoittelu. Ajanhallinta ei ole aina helppoa.

Ajanhallinnan vastuuta ei pidä kuitenkaan sälyttää vain yksilölle, sillä myös työyhteisö joko tukee tai hankaloittaa yksilön ajanhallintaa. Työ voi olla väärin mitoitettu tai se voi jakautua epätasaisesti. Nykypäivänä etenkin asiantuntijatyössä korostuvat epäselvät työn tavoitteet. Yhteinen priorisointi puuttuu, työllä ei ole sovittuja rajoja tai toimenkuvat ovat epäselvät. Myös tehottomat palaverit sekä epärelistiset aikataulut vaikeuttavat ajanhallintaa.

Otetaanko johtamisessa ja lähiesimiestyössä ajanhallinnan kysymykset huomioon? Puhutaanko työtehtävien jakamisesta, selkeydestä ja priorisoinnista paitsi tiimin, myös yksilöiden kanssa? Onko työntekijällä mahdollisuus saada sparrausta työtehtävien priorisointiin ja henkilökohtaisen toimeenpanosuunnitelman tekoon? Napakka seuranta tukee ajanhallintaa. Entäpä onko teillä laadittu yhteiset ajanhallinnan pelisäännöt? Mikä on yhdessä sovittu merkki siitä, että työntekijä tarvitsee keskittymisrauhaa?

Ajanhallinta-koulutus voidaan toteuttaa myös webinaariluentona tai osallistavana etävalmennusprosessina.

Saat valmennuksesta

  • Opit tunnistamaan, mistä kiireesi johtuu ja mitkä ovat työsi aikavarkaita
  • Tehostat työtapojasi ja kaappaat aikaa itsellesi
  • Työkaluja ajanhallintaan – oman työn suunnittelu käytännössä
  • Keinoja keskittymiseen ja läsnäoloon
  • Mihin voin vaikuttaa? Mitkä asiat kannattaa hyväksyä?
  • Läähättää saa, mutta ei läkähtyä! Opit tunnistamaan hyvän ja pahan stressin
  • Työhyvinvointia ajanhallinnalla

Valmentajat

Sirpa Puolakka

Yritysvalmentaja, Business Coach, Fasilitaattori, Työyhteisösovittelija

Olen toiminut työyhteisövalmentajana ja yhteistyön kehittäjänä vuodesta 1999 lähtien sekä työyhteisösovittelijana vuodesta 2009. Koulutukseltani olen YTM, sosiaalipsykologi.

Teija Mykrä

Toimitusjohtaja, Yritysvalmentaja, Business Coach, Fasilitaattori

Olen toiminut sekä yksityisen että julkisen puolen valmentajana erityisesti viestinnän ja vuorovaikutuksen saralla vuodesta 1996 lähtien. Koulutukseltani olen FM (puheviestintä).

Kiinnostuitko? Lähetä meille tarjouspyyntö.

Yhteydenottolomake

Jaa eteenpäin

Palvelun asiakkaita

Palautetta asiakkailtamme

Olemme vuosien varrella saaneet asiakkailtamme loistavaa palautetta. Tutustu kommentteihin ja jätä halutessasi omasi

Lue lisää

4,4
Rated 4,4 out of 5
4,4 out of 5 stars (based on 306 reviews)
5 tähteä39%
4 tähteä60%
3 tähteä1%
2 tähteä0%
1 tähti0%