Valmennustalo Virran historia

Valmennustalo Virta Oy on kahden kokeneen kouluttajan vuonna 2009 perustama henkilöstövalmennusyritys.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Valmennustalo Virta Oy perustettu omistajayrittäjiensä Sirpan ja Teijan yhteisen kiinnostuksen kohteen – ihmisten välisen vuorovaikutuksen – ympärille.

Tapasimme kun Teija meni myymään silloisen toiminimensä palveluita yritykseen, jossa Sirpa tuolloin työskenteli. Tiesimme heti, että haluamme tehdä työtä yhdessä. Olimme molemmat jo jokseenkin pitkän linjan konkareita työyhteisövalmentajina. Sirpalla oli sosiaalipsykologina myös laajempaa työyhteisöjen kehittämistaustaa ja Teijalla puolestaan puheviestinnän ihmisenä osaamista henkilökohtaisten viestintätaitojen valmentamisesta vaikkapa asiakaspalvelutarpeisiin.

Molemminpuolinen arvostus toisen erityisosaamisesta, mutta samankaltaisuus kokemuksessa ja työtavoissa sai ideamme uuteen lentoon jo ensitapaamisessa. Halusimme panostaa entistä enemmän osallistaviin työskentelymenetelmiin. Halusimme olla asiakkaiden tukena ja työyhteisöiden vauhdittajana, mutta totesimme molemmat hiukan karsastavamme opettajan, suuren puhujan tai lavaesiintyjän roolia.

Kiteytimme toimintafilosofiamme ajatukseen, että ”autamme muita loistamaan tähtenä sen sijaan että tahtoisimme loistaa itse”.

Valmennustalo Virta on kehittynyt vuodesta 2009 erittäin asiakaslähtöiseksi ja herkällä korvalla asiakkaan tarpeita kuulevaksi valmennusyritykseksi. Samalla menetelmämme, joita käytämme, ovat kehittyneet juuri siihen suuntaan, jossa valmentaja ei niinkään jaa uutta tietoa, vaan auttaa asiantuntijaa tai tiimiä ottamaan koko potentiaalinsa hyötykäyttöön. Olemme matkan varrella sertifioituneet coacheiksi ja fasilitaattoreiksi. Myös työyhteisösovittelu on osoittautunut oivaksi keinoksi auttaa asiakasta silloin, kun ristiriidat estävät etenemästä kohti menestystä.

Kun aloittelimme valmennushommia vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, vuorovaikutustaitojen tärkeyttä piti vielä perustella. Osallistujia piti motivoida, miksi asiakaspalvelija tai esihenkilö tarvitsee vuorovaikutustaitoja. Toisinaan valmennuksiin suhtauduttiin jopa vihamielisesti. Velvoite osallistua koulutukseen saatettiin jopa kokea nöyryyttävänä – enkö muka osaa työtäni?

Virtaa vuorovaikutukseen - virtaa tulokseen!

Paljon on muuttunut! Hyväksi koettu työnantaja kouluttaa henkilöstöä ja kehittää työyhteisöä. Samalla vuorovaikutuksen toimivuuden merkitys menestyksekkäälle organisaatiolle on omaksuttu ja hyväksytty erittäin laajasti. Kun samanaikaisesti on vielä tutkitusti todistettu, että vain hyvinvoiva henkilöstö kykenee huipputuloksiin, ajattelemme Valmennustalo Virrassa, että olemme olleet mukana onnistumassa. Niin moni meille tärkeä asia, jota olemme elämäntyönämme halunneet edistää, on toteutunut.

Maailma ei kuitenkaan tule valmiiksi, tekemistä riittää. Tulevaisuuden näkymämme on laajeneva yhteistyö muiden asiantuntijoiden kanssa. Jatkamme kuitenkin samaan malliin, laadusta tinkimättä ja nykyajan työelämän muutosta ja vaatimuksia herkällä korvalla kuunnellen.

Tutustu asiakkaisiimme

Onkohan vielä olemassa toimialoja, jollaisissa emme ole työskennelleet? Yli 20 vuoden aikana olemme valmentaneet niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Olemme saaneet tutustua kaikenlaisiin työyhteisöihin pienistä päiväkodeista suuriin tehtaisiin.

Tutustu

Tutustu monipuolisiin palveluihimme

Toteutamme vuorovaikutuspainotteiset, innostavat, osallistavat valmennukset sekä yksityiselle että julkiselle sektorille, aloittaville ja konkareille. Meiltä löydät lisäksi coaching-, fasilitointi- ja sovittelupalvelut. Valmennustalo Virralta saat kaiken sen tuen, mitä tarvitset henkilöstösi hyvinvoinnin varmistamiseen.

Tutustu