Työnopastaja oppimisen ohjaajana

Työnopastukseen tehoa ja laatua

Valmennuksen tyyppi

Livevalmennus tai livewebinaari

Työnopastus on ennakoivaa työsuojelua. Työturvallisuuslaki edellyttää, että työntekijälle annetaan riittävä opastus työhön ja opastusta on täydennettävä esimerkiksi, kun työ- tai työvälineet muuttuvat.

Valmennuksen kuvaus

Työnopastus on monella tapaa hyödyllinen investointi. Oppiaika lyhenee, virheet ja työtapaturmat vähenevät. Opastettava liittyy alusta alkaen työyhteisöön ja uuden oppimisen kuormittavuus helpottuu. Porukka hyötyy, kun uusi työntekijä alkaa nopeasti ottamaan vastuuta tehtävistään. Työnopastus osaltaan rakentaa työnantajamainetta. Loppupelissä asiakas on tyytyväinen, kun laatu säilyy riippumatta henkilövaihdoksista.

Työnopastaja on oppimisen ohjaaja, hän tarvitsee tehokkaat pedgogiset taidot. Vaikka osaa oman työnsä hyvin, se ei tarkoita vielä sitä, että osaa opettaa sen tehokkaasti toiselle.

Työnopastaja tarvitsee ymmärrystä siitä, miten ihminen oppii, kuinka erilaisia oppijoita kohdataan ja opastetaan ja miten tunteet vaikuttavat oppimiseen. Työnopastaja tarvitsee myös selkeiden ohjeiden antamisen taitoa ja kykyä pilkkoa opetettavat asiat sopiviksi annospaloiksi. Entä lannistaako opastajan antama palaute vai edistääkö se oppimista ja kannustaa kokeilemaan?

Tarvittaessa autamme rakentamaan työnopastussuunnitelman, joka varmistaa perehdytyksen ja opastuksen tasalaatuisuuden. Työnopastussuunnitelma sisältää prosessikuvauksen, miten opastus etenee ja mitä missäkin vaiheessa tulee huomioida. Vaiheistettua työnopastussuunnitelmaa noudattamalla työnopastuksen laatua on helppo kehittää jatkuvasti, sillä prosessiin sisältyy palautteen kerääminen ja hyödyntäminen. Varmistu, että työnopastuksenne täyttää työlainsäädännön vaatimukset!

Työnopastuskoulutuksen vahva osaaja

Valmennustalo Virralla on yli kymmenen vuoden kokemus työnopastuskoulutuksista metalli-, paperi-, automaatiotekniikka-, huonekalu- ja elintarviketeollisuudesta sekä vahvat referenssit ja suositukset.

Osallistujat kiittävät koulutuksia käytännönläheisiksi, asiantunteviksi ja yllättävän virkistäviksi päiviksi. Koulutukset nostavat työnopastuksen ja työnopastajien merkityksen valokeilaan ja jokainen ymmärtää tekemänsä opastustyön tärkeyden. Paras palaute on, kun osallistuja kiittää saaneensa paljon uusia työkaluja opastukseen. Työnopastuskoulutus antaa laajasti valmiuksia ihmisen kohtaamiseen, opastaja tarvitsee hyvät ihmissuhdetaidot. Samoja taitoja voi hyödyntää työyhteisössä yleisemminkin. Työnopastuskoulutusta suosittelee lähes 100% osallistujista – ja usein ihan kaikille.

Saat valmennuksesta

  • Tietoa työnopastuksen ja perehdytyksen merkityksestä työturvallisuuden, laadun, työmotivaation ja työnantajamaineen rakentajana.
  • Ymmärrystä siitä, miten ihminen oppii
  • Osaamista huomioida erilaisia oppijoita
  • Työkaluja toteuttaa työnopastus suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti vaihe vaiheelta
  • Osaamista oppimista edistävän palautteen antamiseen
  • Lisää motivaatiota ja itseluottamusta työnopastajana ja perehdyttäjänä toimimiseen

Valmentajat

Sirpa Puolakka

Yritysvalmentaja, Business Coach, Fasilitaattori, Työyhteisösovittelija

Olen toiminut työyhteisövalmentajana ja yhteistyön kehittäjänä vuodesta 1999 lähtien sekä työyhteisösovittelijana vuodesta 2009. Koulutukseltani olen YTM, sosiaalipsykologi.

Teija Mykrä

Toimitusjohtaja, Yritysvalmentaja, Business Coach, Fasilitaattori

Olen toiminut sekä yksityisen että julkisen puolen valmentajana erityisesti viestinnän ja vuorovaikutuksen saralla vuodesta 1996 lähtien. Koulutukseltani olen FM (puheviestintä).

Kiinnostuitko? Lähetä meille tarjouspyyntö.

Yhteydenottolomake

Jaa eteenpäin

Palautetta asiakkailtamme

Olemme vuosien varrella saaneet asiakkailtamme loistavaa palautetta. Tutustu kommentteihin ja jätä halutessasi omasi

Lue lisää

4,4
Arvosteltu 4,4 / 5
4,4 tähteä 5 tähdestä (perustuu 306 arvosteluun)
5 tähteä39%
4 tähteä60%
3 tähteä1%
2 tähteä0%
1 tähti0%