Muutosjohtaminen

Osallistava muutosjohtaminen

Osallistava muutosjohtaja seisoo ihmisten vierellä, ei edessä

 • Uskotko, että lopulta vain työntekijä voi toteuttaa halutun muutoksen?
 • Tarvitsetko työvälineitä uudistusten toimeenpanoon?
 • Kaipaatko lisää energiaa kritiikin kohtaamiseen?
 • Miten edistät sitoutumisen mahdollisuuksia?
 • Osaatko käsitellä muutokseen liittyvät tunteet?
 • Haluatko kuulla suoraa puhetta käytäväparlamenttien sijaan?
 • Oletko valmis hyödyntämään porukkasi potentiaalin muutosten toimeenpanossa?

Muutosjohtaja ihmisten edessä

Jokainen muutos on yhdelle tervetullut ja toiselle vastenmielinen, vaikka elämmekin jatkuvassa muutoksessa. Muutoksen onnistunut, sitouttava johtaminen on periaatteessa yksinkertaista: suunnittele, ota ihmiset mukaan ja viesti riittävästi.

Kuitenkin muutosten johtaminen koetaan usein takkuiseksi ja puutteelliseksi. Johdon visiot ja strategiat jäävät kauas käytännön toteutuksesta. Onko esimiehistö yhteistuumin sitoutunut muutokseen? Tietävätkö esimiehet, mitä heiltä käytännön tasolla odotetaan? Osaako kukin toimia muutosjohtajan roolissa?  Moni esimies on asian kanssa yllättävän yksin.

Muutosten toimeenpano vaatii oman joukon eteen astumista. Muutosta johdetaan edestä siten, että johtaja pystyy selkeästi kertomaan mikä muuttuu ja miksi. Toimeenpanon tekevät kuitenkin työntekijät. Työhönsä he tarvitsevat toimeenpanovaltaa. Osallistava muutosjohtaja pitää suunnan selkeänä, antaa ihmisten suunnitella ratkaisut ja kokeilla. Hän seuraa tuloksia, tukee ja sparraa. Osallistuva muutosjohtaja saa ryhmät toimimaan dynaamisesti yhteistyössä. Tältä osin muutosta johdetaan takaa. Parhaimmillaan tiimi voi todeta ”me teimme sen”!

Osallistava muutosjohtaminen -valmennus

Osallistavan muutosjohtamisen valmennus antaa työvälineet kehittää valmiuksia toimia tehokkaasti ja päättäväisesti sekä samalla läsnäolevasti ja kuunnellen erilaisissa muutosprosesseissa. Saat työkaluja ihmisten kohtaamiseen, innostamiseen ja toiveikkuuden ylläpitämiseen muutostilanteissa. Opit ottamaan porukan mukaan osallistavasti erilaisin menetelmin niin alkuvaiheessa kuin mahdollista. Saat itsevarmuutta johtaa rohkeasti myös kriittistä ja tunnepitoista keskustelua.

Muutosjohtamisen valmennus räätälöidään tilaajan tarpeisiin. Valmennus voidaan toteuttaa osallistavana etävalmennusprosessina. Tutustu myös muutosjohtamisen webinaaritoteutukseen.

Osallistava muutosjohtaminen -valmennuksen sisältöjä

 • Muutoskyvykkyys on organisaation menestymisen edellytys
 • Muutos haastaa osaamisen. Miten tukea uuden oppimista?
 • Muutos haastaa yhteistyön. Miten ennaltaehkäistä ristiriitoja?
 • Johtoon ja esimieheen kohdistuvat odotukset muutoksessa
 • Keskeneräisyyden ja epävarmuuden sietäminen
 • Muutosviestinnällä ymmärrettävyyttä, mielekkyyttä ja hallinnan tunnetta
 • Haasteellisten, tunnepitoisten keskusteluiden ohjaustaidot
 • Pienten edistysaskelten huomiointi – myönteisen viestinnän merkitys
 • Osallistamisen menetelmiä -työkalupakki

Esimiesvalmennuksesta hyötyvät erityisesti lähiesimiehet. Suurimman hyödyn organisaatio saa, jos valmennukseen osallistuu isompi ryhmä strategian toimeenpanosta vastaavia henkilöitä. Muutosjohtamisen valmennusta täydentää hyvin esimiesvalmennus sekä osallistavat palaverimenetelmät-valmennus . Esimiehen henkilökohtaista sparrausta saat business coachingissamme. Tutustu myös fasilitointipalveluihimme!

Muutosvalmennus työyhteisölle

Tiimikohtainen muutosvalmennus täydentää ja tukee esimiehen vetämää muutosprosessia. Saat vinkkejä ja apuja muutoksen käynnistämiseen tai lisätehoja prosessin edetessä nousseiden kipupisteiden käsittelyyn. Muutosvalmennus tiimille voi olla myös loistava tapa päättää muutosprosessi – mitä on saatu aikaan ja miten tästä eteenpäin?

Osallistavat, työpajoja sisältävät muutosvalmennuksemme lisäävät tiimin muutoskyvykkyyttä ja parantavat työyhteisön ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä. Ne ovat oiva jaksamisen tuki niin tiimille kuin esimiehellekin! Muutoksessa työyhteisötaidot punnitaan, muista myös työyhteisötaidot-valmennus!

 

Kiinnostuitko valmennuksistamme? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous haluamastasi kokonaisuudesta!

 

Lähetä tietosi lomakkeella

Nimi(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Teija Mykrä
Yritysvalmentaja
, Business Coach, Fasilitaattori

GSM 050 5755 950
teija.mykra@valmennustalovirta.fi

 

 

 

 

Sirpa Puolakka
Yritysvalmentaja, Business Coach, Fasilitaattori, Sovittelija

GSM 040 7056 093
sirpa.puolakka@valmennustalovirta.fi

 

 

 

 

 

Haluatko tutustua ensin hinnoitteluumme?