Tornionjokilaakson seurakunnat: Työyhteisön kehittämisprosessit Kolarin, Pellon ja Ylitornion seurakunnissa

Seurakunnat elävät muutosten aikaa ja myös Tornionjokilaakson pienissä seurakunnissa yhteistyön tulee toimia entistä tehokkaammin niin seurakuntien sisällä kuin välilläkin.

”Päätimme panostaa työyhteisöjen keskinäisen luottamuksen vahvistamiseen, moniammatillisen yhteistyön syventämiseen ja lisätä valmennuksen avulla henkilöstön työhyvinvointia sekä työniloa.

Valitsimme toteuttajaksi Valmennustalo Virta Oy:n, sillä halusimme kehittämisprosessiin erilaista ja normaalista poikkeavaa toimintamallia. Valitsimme siksi yrityselämän näkökulman ja Valmennustalo Virta Oy:n. Aikaisemmin työyhteisöasioihin oli hankittu kirkon palveluksessa olevia ammattilaisia.

Yhteistyö valmennustalo Virran kanssa oli ammattimaista, tehokasta, monipuolista ja erityisen mielenkiintoista. Useampi työntekijä sanoi ääneen, ensimmäisen kerran oli semmoiset konsultit, jotka saivat hyvää aikaan!”

Pirta Melaluoto
talouspäällikkö

 

Kaikissa seurakunnissa prosessi oli napakka, ratkaisukeskeinen interventio, jos sisälsi 3 x 3 h työpajat välitehtävineen.

Palautetta kehittämisprosesseista

  • ”Työkavereita tuli asiasisältöjen, työtapojen ja tehtävien kautta kohdatuksi eri tavalla, eri näkökulmista ja syvällisemmin kuin muulloin.”
  • ”Ilmapiirissä vapautumista. Ratkaisukeskeinen lähtökohta oli hyvä.”
  • ”Huomasin omasta itsestäni uusia asioita.”
  • ”Valmentajat tekivät ilmapiiristä rennon ja turvallisen tuntuisen, jossa oli helppo sanoa mielipiteitään ja tuntojaan.”
  • ”Tehokasta oli valmennuksen suhteellinen pitkäkestoisuus: kolme kertaa ja useampi tunti kerrallaan.”
  • ”Hyvät eväät jatkaa eteenpäin.”

Jaa eteenpäin

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous haluamastasi kokonaisuudesta

Valmiiden pakettiratkaisujen lisäksi voit tilata meiltä räätälöityjä valmennuksia, jotka sopivat juuri sinun yrityksesi tarkoituksiin. Kerro vain, millaiselle valmennukselle tai palvelulle haluat tarjouksen.

Yhteydenottolomake

Tutustu myös