ProAgria Ry Itä-Suomi: Osallistavat työskentelymenetelmät

ProAgria Itä-Suomen Osallistavat työskentelymenetelmät -valmennus toteutettiin lähi- ja etävalmennuksen yhdistelmänä. Valmennus aloitettiin yhteisellä webinaarina, joka antoi teoreettista tietopohjaa; lähivalmennuspäivänä keskityttiin vastaavasti osallistavien ryhmätyömenetelmien kokeilemiseen.

”ProAgria Itä-Suomen pienryhmätoiminta on erittäin suosittua. Kiinnostavan aiheen ympärille kootaan innostunut porukka ja ohjaaja. Yrittäjät ovat kokeneet pienryhmät todella hyödyllisiksi, sillä pienryhmän kautta pääsee näkemään uusia työtapoja, saa uusia ideoita toisilta yrittäjiltä ja asiantuntijoilta.

ProAgria Itä-Suomi halusi kehittää pienryhmätoimintaa entisestään panostamalla pienryhmien ohjaajien ryhmänvetotaitoihin. Erityisesti haluttiin hioa osallistavien työskentelymenetelmien osaamista. Kumppaniksi valittiin Valmennustalo Virta Oy.

Valmennus toteutettiin alkuvuodesta 2020. Se alkoi yhteisellä webinaarilla, joka toteutettiin Webexillä. Webinaari antoi teoreettisen tietopohjan, jotta lähivalmennuspäivässä päästiin keskittymään täysin osallistavien ryhmätyömenetelmien kokeilemiseen. Lähivalmennuspäivä toteutettiin sekä Nurmeksessa että Kuopiossa.”

Marja Pulkkinen
Luomuasiantuntija,
Tiedolla tuloksia hankevastaava

Osallistujien kommentteja

  • Valmennuksesta sai työkaluja ja varmuutta pienryhmäohjaajana toimimiseen sekä selkeytti pienryhmätoiminnan ja osallistavien menetelmien tärkeyttä ja hyötyjä.
  • Valmennus selkeyttää pienryhmäohjaajana toimimista ja sai välineitä ja oppia miten erilaisissa tilanteissa ja erilaisten henkilöiden kanssa voisi toimia. Toki vasta, kun pääsee kokeilemaan ohjaamista enemmän käytännössä, niin oppiminen syvenee.
  • Varmuutta tekemiseen. Pitää luottaa prosessiin, eikä ajatella, että pitää itse olla äänessä koko ajan
  • Antoi rohkeutta ja näkemystä osallistavien menetelmien käytöstä
  • Koulutus oli konkreettista ja havainnollista ja pääsimme itse tekemällä oppimaan.

Jaa eteenpäin

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous haluamastasi kokonaisuudesta

Valmiiden pakettiratkaisujen lisäksi voit tilata meiltä räätälöityjä valmennuksia, jotka sopivat juuri sinun yrityksesi tarkoituksiin. Kerro vain, millaiselle valmennukselle tai palvelulle haluat tarjouksen.

Yhteydenottolomake

Tutustu myös