Esimiesvalmennus

Kehity valmentavana johtajana

Miten kehittyä valmentavana johtajana?

 • Ajatteletko, että johtaminen on palvelutehtävä?
 • Haluatko osallistaa ja motivoida?
 • Johdatko tavoitteiden kautta? Osaatko coachata ihmisiä?
 • Hyötyisitkö työkalupakista ”Osallistavat palaverimenetelmät”?
 • Haittaisiko saada vielä lisää taitoja palautteen antamiseen?
 • Entäpä rohkeutta puheeksi ottamiseen?
 • Osaatko oikeasti kuunnella?

Valmennustalo Virta auttaa. Ota yhteyttä!

 

Miksi valmentava johtamistyyli?

Jatkuva muutos ja kehittyminen

Koska maailma muuttuu ripeällä tahdilla, esimiehiltä vaaditaan kykyä ohjata ja valmentaa työntekijöitä kehittymään. Nykyajan esimies tarvitsee enemmän tai vähemmän oppimisen ohjaamisen osaamista. Valmentavassa johtamistyylissä korostuu osaamisen kehittäminen. Valmentava johtamisote kaivaa esiin jokaisen työntekijän potentiaalin.

Auktoriteetista sparraajaksi

Nuori, vasta työelämään tullut sukupolvi suhtautuu työelämään tutkitusti eri tavalla kuin vanhempansa. He ovat oppineet kyseenalaistamaan hierarkioita ja haluavat työntekemisen olevan ennen kaikkea innostavaa ja mukavaa. Työllä pitää olla merkitys. Y & Z sukupolvia ei ole kasvatettu kuuliaisiksi tottelijoiksi, eivätkä he motivoidu käskevästä johtamistyylistä. Ennen esimies oli auktoriteetti, jota kunnioitettiin jo pelkän aseman vuoksi. Uusi sukupolvi odottaa pomolta ennemminkin sparrausta ja coachausta ja esimies ansaitsee kunnioituksen sanoilla ja teoilla. Nuorten työntekijöiden motivoimiseksi johtamiskulttuurin on siis muututtava valmentavaan suuntaan.

Osallistamisen vaade

Nykyajan esimies on myös hengen kohottaja ja johtaa työyhteisön tunneilmastoa. Yhteisöllisyyden tarve ei ole kadonnut mihinkään, vaikka työtä tehdään yhä enemmän etänä vaihtuvissa projekteissa ja yhteydenpitokanavat ovat verkossa. Johtamisen odotetaan silti olevan osallistavaa. Jokaisen äänen tulee päästä kuuluville. Samalla odotetaan yksilöllistä johtamista. Esimieheltä odotetaan että hän jopa on  kuin personal trainer, joka huomioi työntekijän yksilöllisen elämätilanteen ja joustaa sen mukaan ja samanaikaisesti piiskaa yhä parempiin suorituksiin ja osaamisen kehittämiseen.

Esimiesvalmennuksella valmentavaan johtamiseen

Virtaa valmentavaan johtamiseen! -esimiesvalmennuksemme auttavat viemään palvelevan ja valmentavan johtamisen filosofiat käytännön tasolle. Kokenutkin esimies hyötyy valmennuksistamme, sillä keskitymme teorian lisäksi myös taitoharjoitteluun. Usein rakennamme vaikuttavat harjoitukset ja kehittämistehtävät suoraan osallistujien omista esimiestyön haasteista.

Esimiesvalmennus antaa uutta virettä lähijohtamiseen.

Esimiesvalmennus antaa uutta virettä  lähijohtamiseen. Opit, miten johtaa innnostavasti ja motivoivasti tavoitteiden kautta, seurantaa unohtamatta. Saat valmiuksia käyttää osallistavia ja vuorovaikutteisia johtamismenetelmiä.

Rohkaisut kokeilemaan fasilitointia.  Vuorovaikutustaitosi kehittyvät edelleen. Saat varmuutta ottaa vaikeitakin asioita puheeksi. Lisäät työkalupakkiisi myös menetelmiä, joiden avulla tietoisesti ja aktiivisesti rakennat työyhteisöön positiivista ilmapiiriä ja yhdessä tekemisen meininkiä!

Räätälöimme esimiesvalmennukset tilaajan tarpeisiin. Organisaatiokohtainen esimiesvalmennus uudistaa ja yhdemukaistaa lähijohtamisen käytännöt. Lisää vaikuttavuutta johtamiseen!

Virtaa valmentavaan johtamiseen! -esimiesvalmennuksen sisältöjä

 • Valmentavan ja palvelevan johtamisen perusteet
 • Ongelmapuheesta motivoiviin tavoitteisiin
 • Miten saat itseohjautuvia työntekijöitä?
 • Osallistavat johtamismenetelmät
 • Valmentava esimies osaamisen kehittäjänä
 • Yksilön valmiustason huomioiminen
 • Työsuoritus, aikaansaannokset ja toimeenpanon tuki
 • Alisuoritumiseen puuttuminen
 • Kannustaminen ja onnistumisten huomiointi
 • Ajanhallinnalla työhyvinvointia

 

Esimiesvalmennuksella näkyviä tuloksia

Haluatko näkyviä oppimistuloksia ja muutoksia toiminnassa? Älä tyydy pelkkään puhumiseen. Tilaa tarpeisiinne räätälöity esimiesvalmennus. Auta esimiehiä uudistumaan ja voimaantumaan entistä parempaan ihmisten johtamiseen! Tarjoa tukea haastavista johtamistilanteista palautumiseen.

Meiltä saat myös 360 esimiespalautteen, joka antaa tarkkaa tietoa johtamisen nykytilasta. Sen pohjalta suunnittelemme juuri teidän lähijohtajillenne sopivan esimiesvalmennuksen.

Asiakaspalvelukoulutus, business coaching ja työyhteisötaidot antavat myös lisää virtaa liiketoimintaan. Kokoustaidot  ja osallistavat palaverimenetelmät valmennus kehittää puolestaan vuorovaikutustaitojanne ja palaverikäytäntöjänne.

Esimiesvalmennus voidaan toteuttaa myös webinaariluentona tai osallistavana etävalmennusprosessina. Esimiesvalmennuksen lisäksi yritysvalmennus kehittää esimiehen valmiuksia toimia ihmisten johtajana.

Esimiesvalmennuksella tehoa esimiestyöhön.

 

Kiinnostuitko valmennuksistamme? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous haluamastasi kokonaisuudesta!

 

Lähetä tietosi lomakkeella

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Teija Mykrä
Yritysvalmentaja
, Business Coach, Fasilitaattori

GSM 050 5755 950
teija.mykra@valmennustalovirta.fi

 

 

 

 

Sirpa Puolakka
Yritysvalmentaja, Business Coach, Fasilitaattori, Sovittelija

GSM 040 7056 093
sirpa.puolakka@valmennustalovirta.fi

 

 

 

 

 

Haluatko tutustua ensin hinnoitteluumme?